• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Studentoppgaver bachelor / Student papers BA
  • Bachelor i folkehelse / Bachelor in public health
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Studentoppgaver bachelor / Student papers BA
  • Bachelor i folkehelse / Bachelor in public health
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sammensetningen av fett i kostholdet og depresjon

Alvestad, Stian Fantoft
Bachelor thesis
Thumbnail
Åpne
Alvestad.pdf (766.8Kb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/285663
Utgivelsesdato
2015
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Bachelor i folkehelse / Bachelor in public health [75]
Sammendrag
Forfatter:

Stian Fantoft Alvestad

Tittel:

Sammensetningen av fett i kostholdet og depresjon

Tema:

Kosthold og mental helse

Problemstilling:

Hva er sammenhengen mellom sammesetningen fett i kostholdet og depresjon?

Teori:

Teoridelen blir hovedsakelig benyttet til å gå i dybden av de to komponentene som settes opp mot hverandre i problemstillingen: depresjon og kosthold. Dette inkluderer generelt om mentale lidelser, omfang av depresjon, symptomer på depresjon, årsaker til depresjon, ulike former for depresjon, måling av depresjon, behandling av depresjon, definisjon av kosthold og historiske utvikling, kostholdsanbefalinger, generelt om fett, hvordan vi blir påvirket av dagens kosthold, sammenhengen mellom depresjon og fett og til slutt hva man bør spise for å få i seg essensielle fettsyrer.

Metode:

Litteraturstudie

Resultat:

I datapresentasjonen presenteres seks vitenskaplige artikler hvor forskerne ser på sammenhengen mellom sammensetningen av fett i kostholdet og depresjon.

Konklusjon:

Et høyere inntak av flerumettede fettsyrer har vist seg å være forbundet med færre symptomer på depresjon. Essensielle fettsyrer, og spesielt omega-3 fettsyrer, har vist antuninger til å være en viktig faktor i både forebyggings- og behandlingsfasen av depresjon. Det har også vist seg at et inntak av økt mettet fett og transfett har en generell sammenheng med økte symptomer på depresjon. Det kreves mer forskning som ser mer spesifikt på den forebyggende- og behandlende effekten endring av disse fettsyregruppene kan ha i forhold til depresjon.
Beskrivelse
Bacheloroppgave folkehelse, 2015

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit