Sammensetningen av fett i kostholdet og depresjon
Bachelor thesis
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/285663Utgivelsesdato
2015Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Forfatter:
Stian Fantoft Alvestad
Tittel:
Sammensetningen av fett i kostholdet og depresjon
Tema:
Kosthold og mental helse
Problemstilling:
Hva er sammenhengen mellom sammesetningen fett i kostholdet og depresjon?
Teori:
Teoridelen blir hovedsakelig benyttet til å gå i dybden av de to komponentene som settes opp mot hverandre i problemstillingen: depresjon og kosthold. Dette inkluderer generelt om mentale lidelser, omfang av depresjon, symptomer på depresjon, årsaker til depresjon, ulike former for depresjon, måling av depresjon, behandling av depresjon, definisjon av kosthold og historiske utvikling, kostholdsanbefalinger, generelt om fett, hvordan vi blir påvirket av dagens kosthold, sammenhengen mellom depresjon og fett og til slutt hva man bør spise for å få i seg essensielle fettsyrer.
Metode:
Litteraturstudie
Resultat:
I datapresentasjonen presenteres seks vitenskaplige artikler hvor forskerne ser på sammenhengen mellom sammensetningen av fett i kostholdet og depresjon.
Konklusjon:
Et høyere inntak av flerumettede fettsyrer har vist seg å være forbundet med færre symptomer på depresjon. Essensielle fettsyrer, og spesielt omega-3 fettsyrer, har vist antuninger til å være en viktig faktor i både forebyggings- og behandlingsfasen av depresjon. Det har også vist seg at et inntak av økt mettet fett og transfett har en generell sammenheng med økte symptomer på depresjon. Det kreves mer forskning som ser mer spesifikt på den forebyggende- og behandlende effekten endring av disse fettsyregruppene kan ha i forhold til depresjon.
Beskrivelse
Bacheloroppgave folkehelse, 2015