Show simple item record

dc.contributor.authorAlvestad, Stian Fantoft
dc.date.accessioned2015-06-25T10:45:30Z
dc.date.available2015-06-25T10:45:30Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/285663
dc.descriptionBacheloroppgave folkehelse, 2015nb_NO
dc.description.abstractForfatter: Stian Fantoft Alvestad Tittel: Sammensetningen av fett i kostholdet og depresjon Tema: Kosthold og mental helse Problemstilling: Hva er sammenhengen mellom sammesetningen fett i kostholdet og depresjon? Teori: Teoridelen blir hovedsakelig benyttet til å gå i dybden av de to komponentene som settes opp mot hverandre i problemstillingen: depresjon og kosthold. Dette inkluderer generelt om mentale lidelser, omfang av depresjon, symptomer på depresjon, årsaker til depresjon, ulike former for depresjon, måling av depresjon, behandling av depresjon, definisjon av kosthold og historiske utvikling, kostholdsanbefalinger, generelt om fett, hvordan vi blir påvirket av dagens kosthold, sammenhengen mellom depresjon og fett og til slutt hva man bør spise for å få i seg essensielle fettsyrer. Metode: Litteraturstudie Resultat: I datapresentasjonen presenteres seks vitenskaplige artikler hvor forskerne ser på sammenhengen mellom sammensetningen av fett i kostholdet og depresjon. Konklusjon: Et høyere inntak av flerumettede fettsyrer har vist seg å være forbundet med færre symptomer på depresjon. Essensielle fettsyrer, og spesielt omega-3 fettsyrer, har vist antuninger til å være en viktig faktor i både forebyggings- og behandlingsfasen av depresjon. Det har også vist seg at et inntak av økt mettet fett og transfett har en generell sammenheng med økte symptomer på depresjon. Det kreves mer forskning som ser mer spesifikt på den forebyggende- og behandlende effekten endring av disse fettsyregruppene kan ha i forhold til depresjon.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectfolkehelsenb_NO
dc.subjectsammensetningnb_NO
dc.subjectfettnb_NO
dc.subjectkostholdnb_NO
dc.subjectdepresjonnb_NO
dc.subjectmentalnb_NO
dc.subjecthelsenb_NO
dc.subjectlidelsenb_NO
dc.titleSammensetningen av fett i kostholdet og depresjonnb_NO
dc.title.alternativeComposition of dietary fat, and depressionnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800nb_NO
dc.source.pagenumber60nb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record