Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHoltan, Pernille Lundervold
dc.date.accessioned2015-06-26T07:08:15Z
dc.date.available2015-06-26T07:08:15Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/285742
dc.descriptionBacheloroppgave folkehelse, 2015nb_NO
dc.description.abstractForfatter: Pernille Lundervold Holtan Oppgavens tittel: Sosial ulikhet i ungdoms kostholdsvaner Problemstilling: Hvordan påvirker sosioøkonomisk posisjon kostholdet til ungdom? Hvilken indikator på sosioøkonomisk posisjon påvirker mest? Teori: Beskrivelse av sosial ulikhet i helse, hvordan det måles, skjevfordelingen i helseatferd. I tillegg beskrives kostholdsvaner, anbefalinger, helseeffekt og sosial ulikhet i kostholdet. Metode: I denne oppgaven er det brukt litteraturstudie som metode. Datapresentasjon og diskusjon I datapresentasjonen presenteres de fem artiklene som er inkludert i oppgaven. I diskusjonen blir artiklenes resultatet diskutert i sammenheng med hverandre og opp mot teorien for å se hvordan sosioøkonomisk posisjon påvirker kostholdet til ungdom. Konklusjon: Studiene viser en sammenheng mellom sosioøkonomisk posisjon og kostholdet til ungdom. Ungdom med høy sosioøkonomisk posisjon har et sunnere kosthold enn ungdom med lav sosioøkonomisk posisjon. Utdanning er den indikatoren som gir størst utslag på kostholdet.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectfolkehelsenb_NO
dc.subjectsosialnb_NO
dc.subjectulikhetnb_NO
dc.subjectungdomnb_NO
dc.subjectkostholdsvanenb_NO
dc.subjectsosioøkonomisknb_NO
dc.subjectkostholdnb_NO
dc.subjectindikatornb_NO
dc.subjectskjevfordelingnb_NO
dc.subjecthelseatferdnb_NO
dc.titleSosial ulikhet i ungdoms kostholdnb_NO
dc.title.alternativeSocial inequality in adolescents dietary habitsnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800nb_NO
dc.source.pagenumber54nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel