• "Bra mat for bedre helse" kurs: en undersøkelse av deltakeres erfaringer 

      Dahl, Anne-Marte (Master thesis, 2013)
      Hensikt: Hensikten med denne studien er å undersøke hvordan deltakere opplever å delta på et ”bra mat for bedre helse” kurs i regi av en frisklivssentral. Gjennom beskrivelser gitt av deltakere kan man få et innblikk i ...
    • Eldre og underernæring 

      Johansen, Kaja; Hamre, Marte (Bachelor thesis, 2014)
      Bakgrunn: Underernæring i Norge er et økende samfunnsproblem og eldre er særlig utsatt for å utvikle det. Årsakene til underernæring er ofte komplekse og sammensatte, og kan føre til alvorlige konsekvenser for pasienten. Hensikt: ...
    • Det er ikke meg, det er sykdommen 

      Wenger, Ida; Wiik-Moen, Ashley Irene (Bachelor thesis, 2013)
      Formålet med oppgaven er å belyse sykepleierens rolle i møte med en Huntington pasient som har et krevende ernæringsproblem. Det er viktig for en sykepleier å ha kunnskaper, både teoretiske og praktiske, i møte med alle ...
    • Ernæring - mer enn bare mat og drikke 

      Bråten, Mona; Langkaas, Thea Nordermoen (Bachelor thesis, 2016)
      Bakgrunn: Underernæring er det største og vanligste problemet innenfor ernæringsproblemer hos eldre og kan føre til alvorlige konsekvenser for allmenntilstand og livskvalitet. Hjemmeboende eldre med kognitiv svikt er særlig ...
    • Fibromyalgi: Kosthold og helserelatert livskvalitet 

      Andrå, Anne-Grethe (Bachelor thesis, 2018)
      Problemstilling På hvilken måte kan kosthold fremme helserelatert livskvalitet hos personer med fibromyalgi? Og bør kosthold i større grad benyttes som verktøy i behandling? Teori Kostholdets betydning for helsen og den ...
    • Forebygging av senkomplikasjoner ved diabetes mellitus type 2 

      Gjøås, Karen Marie; Sikveland, Lars Haug (Bachelor thesis, 2015)
    • Hvordan kan kosthold forebygge overvekt og fedme blant barn? 

      Lunde, Ingeborg (Bachelor thesis, 2013)
      Forfatter: Ingeborg Lunde Oppgavens tittel: Hvordan kan kosthold forebygge overvekt og fedme blant barn? Problemfelt: Hensikten med denne oppgaven er å undersøke hvordan kosthold kan forebygge overvekt og fedme blant ...
    • Kols og underernæring – et økende problem 

      Gunnerud, Maria; Jahnsen, Amanda Bjørnstad (Bachelor thesis, 2018)
      Hensikt: Hensikten med denne oppgaven er å belyse hvilken rolle sykepleieren har i forhold til problemene med underernæring hos pasienter med kols grad 3-4 og eksaserbasjon og hvilke tiltak sykepleieren kan gjøre for å ...
    • Kostholdsvaner i videregående skole 

      Claussen, Aksel (Bachelor thesis, 2014)
      Problemstillinger: Hovedproblemstilling: Hvilke kostholdsvaner har elever i videregående skole på studiespesialiserende linje på 1. trinn? Metode: Oppgaven er utarbeidet gjennom kvantitativ spørreundersøkelse. Utvalget ...
    • Mat må vi ha! 

      Monsen, Hanne Berit; Enersen, Hege Lødemel (Bachelor thesis, 2014)
      Tittel: Mat må vi ha! Problemstilling: Hvordan kan vi som sykepleiere ivareta ernæringsstatus hos pasienter som er under cytostatikabehandling? Formål: Finne forskning som underbygger viktigheten av å ivareta ernæringen ...
    • Parkinson sykdom - det gode måltidet 

      Bajja, Nisrin; Eierholen, Laila (Bachelor thesis, 2014)
      Undersøkelser viser at nesten alle pasienter som har Parkinson sykdom, oppgir at de får et for dårlig oppfølgingstilbud i forhold til sin sykdom på sykehjem og at personalet trenger mer kunnskap om ernæringsarbeid. Ca. 5 ...
    • Påvirkning av toppidrettselevers ernæringsvaner 

      Falldalen, Henning (Bachelor thesis, 2013)
      Forfatter Henning Falldalen. Oppgavens tittel Påvirkning av toppidrettselevers ernæringsvaner. Influence of top sports student nutrition habits. Problemstilling Hvilke faktorer mener toppidrettselever påvirker egne ...
    • Sykepleieres kliniske beslutningstaking ved ernæringskartlegging. En kvalitativ studie 

      Hauge, Marita Pedersen (Master thesis, 2020)
      Sammendrag på norsk Tittel: Sykepleieres kliniske beslutningstaking ved ernæringskartlegging. En kvalitativ studie. Introduksjon: Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av eldre pasienter i sykehus og ...
    • Underernæring ved kols, ikke et ukjent problem, men et tilsidesatt tema 

      Bøhn, Eline Marie; Hansteensen, Lena Kristin (Bachelor thesis, 2014)
      Tittel: Underernæring ved kols, ikke et ukjent problem, men et tilsidesatt tema. Hensikt: Finne ut hvordan vi som sykepleiere kan anvende pasientmedvirkning og veiledning i det forebyggende arbeidet ved underernæring hos ...
    • Veiledning: ADHD og ernæring 

      Lund, Marit Henriette; Tilley, Lene Marita Silkoset (Bachelor thesis, 2017)
      Oppgavens formål: Å belyse hvilke faktorer som kan påvirke sykepleiers veiledning av ernæringsmessige tiltak hos en voksen pasient med ADHD i hjemmesykepleien. Vi ønsker å øke bevisstheten når det gjelder ernæringsmessige ...
    • Å danse med diabetes 

      Blestad, Carina; Danielsen, Irja Lucie S. (Bachelor thesis, 2013)
      Bakgrunn: Ut fra våre erfaringer mener vi at diabetes type 1 er en aktuell sykdom. Norsk forskning fra 2012 bekrefter dette, med 32 tilfeller per 100 000 barn som får diagnosen hvert år (Frøisland, Årsand og Skårderud, ...