Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKvam, Jørgen Andrisson
dc.date.accessioned2023-11-07T09:26:03Z
dc.date.available2023-11-07T09:26:03Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3100982
dc.descriptionBachelor i agronomien_US
dc.description.abstractDenne oppgåva har take føre seg grovfôrkvalitet og hatt fokus på i kor stor grad haustestadiumet påverkar kvaliteten i fôring av mjølkekyr. Det har vorte nytta fôrprøver frå ulike gardar for å samanlikne og analysere data. I dei ulike analysane har det vorte sett på mellom anna foreiningskonsentrasjonen, proteininnhaldet, fiberinnhaldet og sukkerinnhaldet i fôret opp i mot haustestadiumet. Dette er sett opp i mot ein del teori som omhandlar både hausting, konservering, og ulike faktorar som kan vere med å påverke grovfôrkvaliteten. Oppgåva har vist at dette er eit samansett tema, men at haustestadium er ein av mange faktorar som påverkar grovfôrkvaliteten. Haustestadium påverkar faktorar som FEm, sukker, protein, NDF/INDF, og spelar slik inn på kvaliteten på grovfôret som nyttast til mjølkekyr.en_US
dc.language.isonnoen_US
dc.titleHaustetidspunkt for grovfôr til mjølkekyren_US
dc.title.alternativeHarvest time for roughage for dairy cowsen_US
dc.typeBachelor thesisen_US
dc.source.pagenumber28en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel