• Utviding av dyrkingsområde til fôrmais med bruk av nedbrytbar plastfolie 

      Paulsen, Odd Ingebret (Bachelor thesis, 2017)
      Det er dei siste åra blitt eit auka fokus på sjølvforsyning av mat i Norge. Sjølvforsyning på det enkelte bruk og produksjon av meir heimeavla fôr har også blitt meir aktuelt. I store delar av Norge er gras eit av få, om ...
    • Uønsket sugeadferd hos melkekuer i løsdriftfjøs 

      Berg, Inger-Elisif Tidemand (Bachelor thesis, 2015)
      Dagens melkekuhold preges av at dyrene så effektivt som mulig skal produsere melk til humant konsum og kalver til rekruttering av nye melkekuer. Det arbeides mye for å maksimere produksjonen og minimere tap, blant annet ...
    • Valg av rase og fôringsstrategi i grassfed beef – en litteraturstudie 

      Hauge, Mari Bøhagen (Bachelor thesis, 2017)
      Behovet for mat på verdensbasis er økende. Det betyr at land som Norge må ta i bruk alle tilgjengelige ressurser, og vi har mye utmark som ikke blir brukt. Det er ”ledige” fôrressurser til ytterligere 700.000 storfe. ...
    • Virtuelle gjerder, ein del av framtidas beiteteknologi 

      Sinnes, Karina (Bachelor thesis, 2022)
      I denne oppgåva vart det undersøkt om virtuelle gjerder er framtidas beiteteknologi med forskingsspørsmål om dyrevelferd, økonomi og brukarerfaring på utmarksbeite. Beiting med virtuelle gjerder er ein innovativ og ny måte ...