Hva motiverer for å arbeide i et bar-miljø? Hva kan lederen gjøre for å motivere?
Bachelor thesis
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/196823Utgivelsesdato
2014Metadata
Vis full innførselSammendrag
Da vi skulle finne ut av hva som motiverer til å arbeide i et bar-miljø, viser det seg at selve arbeidsoppgavene ikke stod i fokus. Det som motiverte til å få en jobb på denne puben var forskjellige faktorer. Det var image, at det var kult å jobbe der, behovet for penger og at det virket gøy. Men det som fikk dem til å bli værende var av en annen grunn. Her var det sosiale samholdet som stod i fokus. Likevel fant vi faktorer som kunne ført til en økt, og kanskje endret, motivasjon blant de ansatte hvis disse ble endret. Når det gjelder hva sjefen kunne gjort for å motivere, var det små grep som behøvdes. Det var i grunn lite som skulle til for å fjerne mistrivsel og øke motivasjonen hos de ansatte. Sammendrag engelsk (abstract): What motivates to work in a pub? What can the boss do to motivate?
When we were to find out what motivates to work in a pub, we found that the work itself was not in focus. What motivated to get a job on this pub was for different reasons. It was image, that it was cool to work there, the need for money, and that it seemed fun. But what got them to stay was for another reason, the social interraction. Even so, we found factors that could have caused, and maybe changed, the motivation amongst the employees if those were changed. When we studied what the boss could do to motivate, we found small actions that needed to be done. Actually, it was not much that needed to be done to make sure of the employees well-being and increase the motivation amongst them.