Hvem er 1. års-studenten i pedagogikk på Lillehammer?
Report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2472219Utgivelsesdato
2017Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Utgangspunktet for dette arbeidet var mitt behov for å bli bedre kjent med studentene for å kunne øke kvaliteten på studiet. Rapporten inneholder tall og data fra en egen undersøkelse basert på studentenes beskrivelse av seg selv, og fra offentlige data fra Norsk Senter for Forskningsdata (NSD), Statistisk Sentralbyrå (SSB), Stortingsmeldinger og offentlige utredninger, Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse og Høgskolen i Lillehammer sine egne rekrutterings- og studiestartundersøkelser.
Resultatene fra de offentlige publikasjonene viser at antall studenter generelt i landet i perioden fra 2012 til 2016 har økt med 20% og at studentmassen er mer heterogen i forhold til alder, utdanningsbakgrunn, arbeidserfaring og nasjonalitet. Andelen av menn ligger på 40%.
Antall søkere til heltidsstudiet i pedagogikk på Lillehammer har økt med 25%, mens antall førsteprioritetssøkere har økt med 47%.
Fra egen undersøkelse finner jeg at studentenes gjennomsnittsalder er på 22 år. Andel menn ligger i 2016 på 42%. Studentene kommer fra hele landet ved at alle fylker er representert. De fleste eller drøyt 75% kommer fra Østlandet. Andelen av menn er stigende og var i 2016 på 42%. Dette er en økning på 11% sammenlignet med andel menn i 2012. Mer enn hver femte student eller 22% beskriver seg i 2016 som flerspråklige. Denne gruppen består av studenter som enten er født i et annet land eller som har foreldre som er født i et annet land.
Hver tredje student har ett eller flere år med høyere utdanning før de begynner på studiet, og 90 % av studentene har erfaring fra arbeidslivet før de begynner på studiet. Studentenes mål med studiet viser fra 2012 til 2016 en nedgang i antall studenter som ønsker å arbeide i skole eller barnehage og en økning i antall studenter som vil arbeide med mennesker eller bli trenere og ledere.
Selv om antall søkere til studiet har økt med 25%, og kravet for å få studieplass er blitt høyere, finnes det likevel en gruppe på 20% som skriver at de ikke har noe spesielt mål med å ta dette studiet. Den informasjon som her er samlet om studentene er kunnskap vi som faglærere kan bruke når vi planlegger og gjennomfører de ulike læringsaktivitetene.