Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBajja, Nisrin
dc.contributor.authorEierholen, Laila
dc.date.accessioned2014-06-10T11:28:25Z
dc.date.available2014-06-10T11:28:25Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/196274
dc.descriptionBacheloroppgave sykepleie, 2014nb_NO
dc.description.abstractUndersøkelser viser at nesten alle pasienter som har Parkinson sykdom, oppgir at de får et for dårlig oppfølgingstilbud i forhold til sin sykdom på sykehjem og at personalet trenger mer kunnskap om ernæringsarbeid. Ca. 5 % av pasientene på norske sykehjem har Parkinson sykdom og disse pasientene trenger hjelp i forskjellig grad ut i fra funksjonsnivå. Måltidene er den del av dagliglivet til pasientene og bør være tilrettelagt, slik at måltidsopplevelsen blir best mulig. Vi mener at et måltid er mye mer enn mat og drikke. Måltidet påvirkes av flere faktorer både før og under måltidet, som er avgjørende for om pasienten får en god opplevelse. Mangelfull tilpassing og et dårlig miljø, kan bidra til at pasienten spiser dårligere og over tid kan bli underernært, noe som kan gå utover allmenntilstanden, velvære og livskvalitet. Vi ønsker å belyse problemstillingen; «Hvordan kan sykepleiere legge til rette for en god opplevelse av måltider og ernæring for pasienter med Parkinson sykdom på sykehjem?» For å svare på problemstillingen, har vi gjort en litteraturstudie, samt brukt egne erfaringer for å belyse oppgaven. Vi har benyttet sykepleieteoretikeren Virginia Henderson for å beskrive sykepleierens funksjon i arbeidet med å legge til rette for pasienten og ivareta de grunnleggende behov.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Sykepleievitenskap: 808nb_NO
dc.subjectsykepleienb_NO
dc.subjecternæringnb_NO
dc.subjectParkinsons sykdomnb_NO
dc.subjectlivskvalitetnb_NO
dc.titleParkinson sykdom - det gode måltidetnb_NO
dc.title.alternativeParkinson disease - the good mealnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.source.pagenumber43nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel