dc.contributor.author | Djupvik, Jørgen | |
dc.date.accessioned | 2017-10-06T10:26:59Z | |
dc.date.available | 2017-10-06T10:26:59Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2458902 | |
dc.description | Bacheloroppgave folkehelse, 2017 | nb_NO |
dc.description.abstract | Problemstilling:
Kan statlige tiltak som avgifter eller subsidier fungere som virkemidler mot et sunnere kosthold i Norge? Teori:
Beskrivelse av hva et sundt kosthold er, sosiale ulikheter, folkehelsemeldinger og ulike statlige tiltak for å fremme folkehelsen. Metode:
Oppgaven er et gjennomført litteraturstudie.
Datapresentasjon og diskusjon: Det legges frem seks ulike vitenskapeligartikler som er inkludert som litteraturstudie. Diskusjonen omhandler de seks ulik artiklenes innhold, diskutert i sammenheng med hverandre og opp mot teorien belyst i oppgaven.
Konklusjon:
Studie viser sammenheng mellom skatt som virkemiddel og inntaket av mettet fett, samt et økt inntak av frukt og grønt ved en subsidie. Skatt og subsidier anbefales og ha en kraft på mellom 15- 20 % for å vise gode nok resultater. Studie poengterer også at det trengs mer forskning på temaet for å se langtidseffekten av slike virkemidler. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.subject | mat | nb_NO |
dc.subject | helse | nb_NO |
dc.subject | folkehelse | nb_NO |
dc.subject | politikk | nb_NO |
dc.title | Politisk folkehelse: skatter og subsidier for å fremme folkehelsen i Norge | nb_NO |
dc.title.alternative | Public health policy: taxes and subsidies to promote public health in Norway | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 48 | nb_NO |