Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorDjupvik, Jørgen
dc.date.accessioned2017-10-06T10:26:59Z
dc.date.available2017-10-06T10:26:59Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2458902
dc.descriptionBacheloroppgave folkehelse, 2017nb_NO
dc.description.abstractProblemstilling: Kan statlige tiltak som avgifter eller subsidier fungere som virkemidler mot et sunnere kosthold i Norge? Teori: Beskrivelse av hva et sundt kosthold er, sosiale ulikheter, folkehelsemeldinger og ulike statlige tiltak for å fremme folkehelsen. Metode: Oppgaven er et gjennomført litteraturstudie. Datapresentasjon og diskusjon: Det legges frem seks ulike vitenskapeligartikler som er inkludert som litteraturstudie. Diskusjonen omhandler de seks ulik artiklenes innhold, diskutert i sammenheng med hverandre og opp mot teorien belyst i oppgaven. Konklusjon: Studie viser sammenheng mellom skatt som virkemiddel og inntaket av mettet fett, samt et økt inntak av frukt og grønt ved en subsidie. Skatt og subsidier anbefales og ha en kraft på mellom 15- 20 % for å vise gode nok resultater. Studie poengterer også at det trengs mer forskning på temaet for å se langtidseffekten av slike virkemidler.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectmatnb_NO
dc.subjecthelsenb_NO
dc.subjectfolkehelsenb_NO
dc.subjectpolitikknb_NO
dc.titlePolitisk folkehelse: skatter og subsidier for å fremme folkehelsen i Norgenb_NO
dc.title.alternativePublic health policy: taxes and subsidies to promote public health in Norwaynb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800nb_NO
dc.source.pagenumber48nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel