dc.contributor.author | Haugli, Gro | |
dc.date.accessioned | 2017-11-17T08:36:58Z | |
dc.date.available | 2017-11-17T08:36:58Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2466791 | |
dc.description | Bacheloroppgave folkehelse, 2017 | nb_NO |
dc.description.abstract | Problemstilling
I hvilken grad kan gratis skolemåltid være med å utjevne de sosiale ulikhetene i kostholdet
hos barn og unge i skolen?
Teori
Beskrivelse av sosiale ulikheter, hvordan sosioøkonomisk status måles og sosiale ulikheter i
barn og unges kosthold. I tillegg beskrives kostholdsanbefalinger for barn, retningslinjer for
skolemåltidet, skolemåltidet i norske skoler og erfaringer fra andre land med tilbud om gratis
skolemåltid.
Metode
I denne oppgaven anvendes litteraturstudie som metode.
Resultat og diskusjon
I datapresentasjonen introduseres de fem artiklene jeg har inkludert i oppgaven. I
diskusjonen blir resultatene fra artiklene diskutert i sammenheng med hverandre og opp mot
teori. Ut ifra dette skal man se i hvilken grad gratis skolemåltid kan utjevne sosiale ulikheter
i kostholdet.
Konklusjon
Barn fra familier med høy sosioøkonomisk status spiser sunnere enn barn fra familier med
lav sosioøkonomisk status. Studiene viser en sammenheng mellom familiens
sosioøkonomiske stauts, matvaner og barns kosthold. Skolemåltid kan ha en effekt på å
redusere ulikheter, men avhenger av familiens matvaner og kunnskap. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.subject | kosthold | nb_NO |
dc.subject | barn | nb_NO |
dc.subject | skole | nb_NO |
dc.subject | sosioøkonomiske forhold | nb_NO |
dc.title | Gratis skolemåltid for å redusere sosiale ulikheter i barns kosthold | nb_NO |
dc.title.alternative | Free school meal to reduce social inequalities in children´s diet | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 45 | nb_NO |