Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHaugli, Gro
dc.date.accessioned2017-11-17T08:36:58Z
dc.date.available2017-11-17T08:36:58Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2466791
dc.descriptionBacheloroppgave folkehelse, 2017nb_NO
dc.description.abstractProblemstilling I hvilken grad kan gratis skolemåltid være med å utjevne de sosiale ulikhetene i kostholdet hos barn og unge i skolen? Teori Beskrivelse av sosiale ulikheter, hvordan sosioøkonomisk status måles og sosiale ulikheter i barn og unges kosthold. I tillegg beskrives kostholdsanbefalinger for barn, retningslinjer for skolemåltidet, skolemåltidet i norske skoler og erfaringer fra andre land med tilbud om gratis skolemåltid. Metode I denne oppgaven anvendes litteraturstudie som metode. Resultat og diskusjon I datapresentasjonen introduseres de fem artiklene jeg har inkludert i oppgaven. I diskusjonen blir resultatene fra artiklene diskutert i sammenheng med hverandre og opp mot teori. Ut ifra dette skal man se i hvilken grad gratis skolemåltid kan utjevne sosiale ulikheter i kostholdet. Konklusjon Barn fra familier med høy sosioøkonomisk status spiser sunnere enn barn fra familier med lav sosioøkonomisk status. Studiene viser en sammenheng mellom familiens sosioøkonomiske stauts, matvaner og barns kosthold. Skolemåltid kan ha en effekt på å redusere ulikheter, men avhenger av familiens matvaner og kunnskap.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectkostholdnb_NO
dc.subjectbarnnb_NO
dc.subjectskolenb_NO
dc.subjectsosioøkonomiske forholdnb_NO
dc.titleGratis skolemåltid for å redusere sosiale ulikheter i barns kostholdnb_NO
dc.title.alternativeFree school meal to reduce social inequalities in children´s dietnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800nb_NO
dc.source.pagenumber45nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel