Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLund, Marit Henriette
dc.contributor.authorTilley, Lene Marita Silkoset
dc.date.accessioned2017-12-19T12:01:27Z
dc.date.available2017-12-19T12:01:27Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2472864
dc.descriptionBacheloroppgave sykepleie, 2017nb_NO
dc.description.abstractOppgavens formål: Å belyse hvilke faktorer som kan påvirke sykepleiers veiledning av ernæringsmessige tiltak hos en voksen pasient med ADHD i hjemmesykepleien. Vi ønsker å øke bevisstheten når det gjelder ernæringsmessige behandlingsmetoder som kan redusere symptomer på ADHD, og hvordan dette kan gjennomføres på en faglig forsvarlig måte. Problemstilling: «Hvordan kan sykepleier veilede pasient med ADHD til ernæringsmessige tiltak som virker symptomdempende?» Metode: Oppgaven er en litteraturstudie hvor faglitteratur, pensumlitteratur, forskning og praksiserfaringer er benyttet for å besvare problemstillingen. Konklusjon: Sykepleiers ernæringsmessige veiledning av pasient med ADHD vil avhenge av om sykepleier evner å skape en god relasjon til pasienten. Det må tilrettelegges for en individuell veiledning og tas hensyn til eventuelle konsentrasjonsproblemer hos pasienten. Det er nødvendig at sykepleier har en åpen holdning og er villig til å justere behandlingsopplegget ved behov, samt viser mellommenneskelig varme, ekthet og empati. Pasientens selvbilde og motivasjon blir styrket ved at sykepleier viser tillit og respekt, og en god relasjon vil bidra til motivasjon og en forpliktelse til livsstilsendring hos pasienten. Relasjonen mellom sykepleier og pasient er den viktigste og mest avgjørende faktoren for behandlingsutfallet. Ernæringstiltak ser ut til å spille en sentral rolle i behandlingen av ADHD, og et variert sunt kosthold basert på grønnsaker, frukt og gode proteinkilder anbefales i et individuelt tilpasset kostholdsprogram.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectADHDnb_NO
dc.subjectkostholdnb_NO
dc.subjecternæringnb_NO
dc.subjectveiledningnb_NO
dc.subjectbrukermedvirkningnb_NO
dc.titleVeiledning: ADHD og ernæringnb_NO
dc.title.alternativeSupervision: ADHD and nutritionnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Sykepleievitenskap: 808nb_NO
dc.source.pagenumber60nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel