Haustetidspunkt for grovfôr til mjølkekyr
Bachelor thesis
Åpne
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/3100982Utgivelsesdato
2021Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Denne oppgåva har take føre seg grovfôrkvalitet og hatt fokus på i kor stor grad haustestadiumet påverkar kvaliteten i fôring av mjølkekyr. Det har vorte nytta fôrprøver frå ulike gardar for å samanlikne og analysere data. I dei ulike analysane har det vorte sett på mellom anna foreiningskonsentrasjonen, proteininnhaldet, fiberinnhaldet og sukkerinnhaldet i fôret opp i mot haustestadiumet. Dette er sett opp i mot ein del teori som omhandlar både hausting, konservering, og ulike faktorar som kan vere med å påverke grovfôrkvaliteten. Oppgåva har vist at dette er eit samansett tema, men at haustestadium er ein av mange faktorar som påverkar grovfôrkvaliteten. Haustestadium påverkar faktorar som FEm, sukker, protein, NDF/INDF, og spelar slik inn på kvaliteten på grovfôret som nyttast til mjølkekyr.
Beskrivelse
Bachelor i agronomi