Kostholdet til de ansatte ved Family Sports Club Elverum, sammenlignet med statens ernæringsanbefalinger
Abstract
Problemstilling:
Hvordan ser kostholdet til de ansatte ved Family Sports Club Elverum ut, sammenlignet med statens ernæringsanbefalinger
Metode:
Kvantitativ metode ble brukt i form av spørreskjema og kostdagboksføring
Resultater:
Undersøkelsen tar for seg kostholdet hos de ansatte ved FSC Elverum, som sammenlignes med statens ernæringsråd sine anbefalinger rettet mot normalbefolkningen og aktive/ idrettsutøvere. Resultatene viser at deltakernes kosthold i en viss utstrekning samsvarer med anbefalingen, mens det punkter avviker fra det Statens ernæringsråd anbefaler. Deltakerne har et lavere inntak av karbohydrater enn det som er anbefalt, mens inntaket av proteiner og fett er høyere enn det som anbefales. Resultatene samsvarer allikevel opp mot anbefalingene når det gjelder gruppens treningsmetode og personlige mål for kosthold tatt i betraktning.
Description
Bacheloroppgave i folkehelse med vekt på fysisk aktivitet, 2012