• Eldre og underernæring 

      Johansen, Kaja; Hamre, Marte (Bachelor thesis, 2014)
      Bakgrunn: Underernæring i Norge er et økende samfunnsproblem og eldre er særlig utsatt for å utvikle det. Årsakene til underernæring er ofte komplekse og sammensatte, og kan føre til alvorlige konsekvenser for pasienten. Hensikt: ...
    • Det er ikke meg, det er sykdommen 

      Wenger, Ida; Wiik-Moen, Ashley Irene (Bachelor thesis, 2013)
      Formålet med oppgaven er å belyse sykepleierens rolle i møte med en Huntington pasient som har et krevende ernæringsproblem. Det er viktig for en sykepleier å ha kunnskaper, både teoretiske og praktiske, i møte med alle ...
    • Ernæring - mer enn bare mat og drikke 

      Bråten, Mona; Langkaas, Thea Nordermoen (Bachelor thesis, 2016)
      Bakgrunn: Underernæring er det største og vanligste problemet innenfor ernæringsproblemer hos eldre og kan føre til alvorlige konsekvenser for allmenntilstand og livskvalitet. Hjemmeboende eldre med kognitiv svikt er særlig ...
    • Forebygging av senkomplikasjoner ved diabetes mellitus type 2 

      Gjøås, Karen Marie; Sikveland, Lars Haug (Bachelor thesis, 2015)
    • Kols og underernæring – et økende problem 

      Gunnerud, Maria; Jahnsen, Amanda Bjørnstad (Bachelor thesis, 2018)
      Hensikt: Hensikten med denne oppgaven er å belyse hvilken rolle sykepleieren har i forhold til problemene med underernæring hos pasienter med kols grad 3-4 og eksaserbasjon og hvilke tiltak sykepleieren kan gjøre for å ...
    • Mat må vi ha! 

      Monsen, Hanne Berit; Enersen, Hege Lødemel (Bachelor thesis, 2014)
      Tittel: Mat må vi ha! Problemstilling: Hvordan kan vi som sykepleiere ivareta ernæringsstatus hos pasienter som er under cytostatikabehandling? Formål: Finne forskning som underbygger viktigheten av å ivareta ernæringen ...
    • Parkinson sykdom - det gode måltidet 

      Bajja, Nisrin; Eierholen, Laila (Bachelor thesis, 2014)
      Undersøkelser viser at nesten alle pasienter som har Parkinson sykdom, oppgir at de får et for dårlig oppfølgingstilbud i forhold til sin sykdom på sykehjem og at personalet trenger mer kunnskap om ernæringsarbeid. Ca. 5 ...
    • Underernæring ved kols, ikke et ukjent problem, men et tilsidesatt tema 

      Bøhn, Eline Marie; Hansteensen, Lena Kristin (Bachelor thesis, 2014)
      Tittel: Underernæring ved kols, ikke et ukjent problem, men et tilsidesatt tema. Hensikt: Finne ut hvordan vi som sykepleiere kan anvende pasientmedvirkning og veiledning i det forebyggende arbeidet ved underernæring hos ...
    • Veiledning: ADHD og ernæring 

      Lund, Marit Henriette; Tilley, Lene Marita Silkoset (Bachelor thesis, 2017)
      Oppgavens formål: Å belyse hvilke faktorer som kan påvirke sykepleiers veiledning av ernæringsmessige tiltak hos en voksen pasient med ADHD i hjemmesykepleien. Vi ønsker å øke bevisstheten når det gjelder ernæringsmessige ...
    • Å danse med diabetes 

      Blestad, Carina; Danielsen, Irja Lucie S. (Bachelor thesis, 2013)
      Bakgrunn: Ut fra våre erfaringer mener vi at diabetes type 1 er en aktuell sykdom. Norsk forskning fra 2012 bekrefter dette, med 32 tilfeller per 100 000 barn som får diagnosen hvert år (Frøisland, Årsand og Skårderud, ...