dc.contributor.author | Andrå, Anne-Grethe | |
dc.date.accessioned | 2018-08-13T13:20:39Z | |
dc.date.available | 2018-08-13T13:20:39Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2557775 | |
dc.description | Bacheloroppgave folkehelse, 2018 | nb_NO |
dc.description.abstract | Problemstilling
På hvilken måte kan kosthold fremme helserelatert livskvalitet hos personer med fibromyalgi? Og bør kosthold i større grad benyttes som verktøy i behandling?
Teori
Kostholdets betydning for helsen og den helserelaterte livskvaliteten hos personer med fibromyalgi.
Metode
Litteraturstudie.
Resultat
Det er inkludert 6 artikler i studien, alle basert på kvantitativ metode, men med ulike forskningsdesign og tidsdimensjoner. Alle tar for seg kosthold og helserelatert livskvalitet hos personer med fibromyalgi, samt ulike aspekter ved kostholdet.
Konklusjon
Denne studien har kommet frem til interessante funn som kan tyde på at kosthold har stor betydning for den helserelaterte livskvaliteten hos personer med fibromyalgi, samt at kosthold bør få større fokus i både behandling, forebygging og helsefremmende arbeid. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.subject | fibromyalgi | nb_NO |
dc.subject | ernæring | nb_NO |
dc.subject | livskvalitet | nb_NO |
dc.title | Fibromyalgi: Kosthold og helserelatert livskvalitet | nb_NO |
dc.title.alternative | Fibromyalgia: Diet and health-related quality of life | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 53 | nb_NO |