Show simple item record

dc.contributor.authorAndrå, Anne-Grethe
dc.date.accessioned2018-08-13T13:20:39Z
dc.date.available2018-08-13T13:20:39Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2557775
dc.descriptionBacheloroppgave folkehelse, 2018nb_NO
dc.description.abstractProblemstilling På hvilken måte kan kosthold fremme helserelatert livskvalitet hos personer med fibromyalgi? Og bør kosthold i større grad benyttes som verktøy i behandling? Teori Kostholdets betydning for helsen og den helserelaterte livskvaliteten hos personer med fibromyalgi. Metode Litteraturstudie. Resultat Det er inkludert 6 artikler i studien, alle basert på kvantitativ metode, men med ulike forskningsdesign og tidsdimensjoner. Alle tar for seg kosthold og helserelatert livskvalitet hos personer med fibromyalgi, samt ulike aspekter ved kostholdet. Konklusjon Denne studien har kommet frem til interessante funn som kan tyde på at kosthold har stor betydning for den helserelaterte livskvaliteten hos personer med fibromyalgi, samt at kosthold bør få større fokus i både behandling, forebygging og helsefremmende arbeid.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectfibromyalginb_NO
dc.subjecternæringnb_NO
dc.subjectlivskvalitetnb_NO
dc.titleFibromyalgi: Kosthold og helserelatert livskvalitetnb_NO
dc.title.alternativeFibromyalgia: Diet and health-related quality of lifenb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800nb_NO
dc.source.pagenumber53nb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record