dc.contributor.author | Hvidsten, Benedicte | |
dc.date.accessioned | 2014-10-01T12:59:40Z | |
dc.date.available | 2014-10-01T12:59:40Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/222651 | |
dc.description | Bacheloroppgave faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag, 2014 | nb_NO |
dc.description.abstract | Problemområde: Overvekt og fedme er stadig et økende problem blant den norske befolkningen. Skolefruktordningen er derfor et av mange forebyggende tiltak i den norske skolen. Jeg ønsker å finne ut om skolefruktordningen bidrar til å endre inntaket av frukt og grønnsaker, i tillegg til om sosial klasse er med på å bestemme elevenes kostholdsvaner.
Problemstilling: «Hvordan kan skolefruktordningen bidra til å endre inntak av frukt og grønnsaker for grunnskoleelever?»
Metode: En systematisk litteraturstudie som metode er valgt i min fordypningsoppgave. Det blir presentert ulike typer metode, i tillegg til mitt valg og begrunnelse for valget. Avslutningsvis blir benyttede inklusjons- og eksklusjonskriterier beskrevet.
Resultat: Skolefruktordning viser seg å ha en økende effekt på grunnskoleelevers inntak av frukt og grønnsaker. Forskjellene er ikke like signifikante som forventet. I tillegg har sosial klasse en stor betydning for inntak av frukt og grønnsaker. Foreldrenes sosiale status er utslagsgivende for elevenes inntak. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.subject | overvekt | nb_NO |
dc.subject | fedme | nb_NO |
dc.subject | forebygging | nb_NO |
dc.title | Skolefruktordning og kostholdsvaner | nb_NO |
dc.title.alternative | School fruit scheme and diet habits | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 46 | nb_NO |