Kostholdsvaner i videregående skole
Bachelor thesis
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/224712Utgivelsesdato
2014Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Problemstillinger:
Hovedproblemstilling:
Hvilke kostholdsvaner har elever i videregående skole på studiespesialiserende linje på 1. trinn?
Metode:
Oppgaven er utarbeidet gjennom kvantitativ spørreundersøkelse. Utvalget var 2 klasser som går studiespesialiserende linje i videregående skole, der 56 svarte på spørreundersøkelsen.
Resultat:
Mat og drikke før skolen:
50 av 56 elever (89, 3 %) spiser frokost jevnlig. 42 av 56 elever (75 %) spiser vanligvis grovt brød/knekkebrød, og de andre frokostalternativene ble jevnt besvart. Tre drikkealternativ skilte seg ut som er juice, vann og melk.
Mat og drikke i skoletiden:
Alle elevene spiser ett hovedmåltid i skoletida. 42 av 56 elever (75 %) grovt brød/knekkebrød, og de andre alternativene ble jevnt besvart. 51 av 53 elever (96, 2 %) drikker vann til hovedmåltidet. Mellommåltidene var rimelig jevnt fordelt, der frukt/grønt, nøtter og yoghurt var de mest populære alternativene. Også kjeks, kaker og boller er et populært tilbud.
Tanker rundt sunt kosthold:
96,4 % av elevene er opptatt av et sunt kosthold, mens 89,3 % syns selv de har et sunt kosthold.
Beskrivelse
Bacheloroppgave, faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag, 2014